maanantai 18. kesäkuuta 2007

Leivontaa itelle (munaton, maidoton, soijaton, gluteeniton..SIS. KAURAA)

Viime viikolla tuli leivottua vaan itelle vaihteeksi, eli erikoisruokavaliojuttuja. Oli muka niin kiire ettei ehtiny päivittää näitä aikasemmin, mutta tässä parit jutut. Sattuneesta syystä tällä hetkellä makuna on mustikka-vadelmayhdistelmä makeissa leivonnaisissa (mutta on seki jo edistystä) :)

Kuningatarpiirakka:

pohjaan laitoin
1dl sokeria
4dl jauhoja (2dl pottujauhoja, 1dl kaurajauhoja, 1dl maizenaa)
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1dl Sunnuntain juoksevaa margariinia
2dl Gogreen kaurajuomaa
Sekoita kuivat aineet keskenään, sekoita neste ja rasva ja yhdistä kuiviin aineisiin. Vältä "vaivaamista" ja kovaa sekoittamista, muuten taikina menee liisteriksi. Taikina on aika löysää. Kaada piirakkavuokaan. Paista hetki 200 asteessa (5-10min), lisää päälle marjoja ja muruseos (fariinisokeria, pottujauhoja ja margariinia), paista vielä 10-15min.
Tästä tuli ihanan pehmeä piirakka, nam :) Tarjosin vieraillekki, vatkasin kermavaahtoa Gogreeni vispistä kaveriksi. Herkullista ois varmasti myös uunilämpimänä kauravaniljajäätelön kanssa..

Tattaripiirakat:

Tähän bongaisn ohjeen Allergialiemestä, oli siellä nimellä bataattitäytteiset piirakat tai jotain. Ohje on hyvin yksinkertainen, pohjia varten sekoitetaan 2dl tattarijauhoja ja 2,5dl kuumaa vettä. Minä vielä lisäsin pikkutilkan juoksevaa margariinia. Ensi kerralla lisään myös suolaa hiukan. Jos omaan makuun tattari on liian voimakas, voi varmaan korvata osan jauhoista muilla. Täytteeksi tein riisipuuroa Nallen riisihiutaleista ja kaurajuoma+kaurakerma yhdistelmästä (puurosta tuli näin ihanan täyteläinen).  Paistoin piirakoita 230 asteessa n.20min, kunnes oli väri sen näkönen että valmista on. Voitelin piirakat vielä (sulatettu) keiju-kaurajuomaseoksella.
Tämä oli muuten ihan eka kerta ku elämässäni tein tämmösiä karjalanpiirakoita, pitää vielä vähä harjotella :) Joka tapauksessa nämä oli hyviä, teen varmasti ens kerralla tupla-annoksen ku nämä ei kauaa kestäny.

täytekakkua:

Sunnuntaina matkasimme tätini valmistujaisiin itärajalle, ja aattelin että en kyllä lähe sinne asti kattomaan ku muut syö kakkua, joten piti äkkiä kehitellä itelle kakku. POhajn tein samalla ohjeella ku tuon kunigatarpiirakan, ku se oli niin pehmee. Jostain syystä se kovettu kakun ollessa täytetty, mutta ihan hyvä siis kuiteski. Paistoin pohjan pellillä ja otin irtopohjavuoan avulla kolme ympyrää pohjaa. Täytteenä pikaista kuningatarvaahtoa (gogeen vispi ja 1prk Piltti kuningatarsose). Päällä Gogreen vispiä ja vadelmia. Joo, tää oli siis ihan hyvää, mutta täytteessä ois saanu olla enemmänki makua. Se oli tosi hyvää paljaaltaan, mutta tosiaan kakun väliin laitettaessa tarvis enemmän potkua. Hoitus varmaan laittamalla muutamia vadelmia vielä sekaan..? Täytin koko kakun, leikkasin puoleksi ja pakastin toisen puolen, ei tarvi ens kerralla ku kuorruttaa (kesällä näitä juhlia kuiteski on).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti