perjantai 20. huhtikuuta 2007

Muumikakku 1-vuotiaalle pojalle


Ullalla on se ihana "aukastu" kakku siinä etusivulla ja oon jo pitkään halunnu kokeilla miten tuo päällisen aukasu onnistuu. Päätin nyt kokeilla, kun ystäväni poika täyttää vuoden ja tein hänelle tämmösen allergikon täytekakun. Kakku on munaton, maidoton ja soijaton.
Pohjan mittasuhteita en enää kunnolla muista, mutta tein sen 16cm irtopohjavuokaan soveltaen tuota munattoman ja maidottoman piirakkapohjan ohjetta, käyttäen  vehnäjauhoja. Sokeria vähensin, kun ei noin pienet sitä vielä niin kauhiaisti tarvis.. :)
Täytteeksi laitoin hyydytetyn mustikka-vaniljavaahdon (GoGreenin vaniljakastiketta 1prk vispattuna, mustikoita ja 2 liivatelehteä). Päällä on vaahtokarkkitaikina. HUOM!! Joissain vaahtiksissa (esim. väiskeissä) on maitoproteiinia. Tämän tein Haribon BBQ Mellows nimisistä. Ennen lopullista kuorrutusta päällystin kakun vielä "voi"vaniljakreemillä (2dl GoGreen kaurakermaa, 3tl maizenaa, 0,5rkl sokeria, 1tl vaniljasokeria, 4rkl sinistä Keijua), tekotapa on sama ku Bebe-leivosten täytteessä, tästä tulee vaan vähä löysempää.

En ehtiny tuota muumia ja kukkaa nyt tehä niinku olin aatellu, mutta ihan hyvä noinki. Muumin päällä on pearl dustia, mutta se ei kuvassa näy.

Reunan kans taistelin ja mietin että mitä siihen laitan, teki mieli olla laittamatta tuota nauhaa mutta laitoin sitte kuiteski, tulee siistimpi. Sitte mietin et onko tässä pojalle liikaa kukkia..
Joka tapauksessa ONNEA 1-VUOTIAALLE TUOMAKSELLE!!!

muoks*
Kakkuun tulee myös yksi sininen kynttilä, mutta annan juhlasankarin ite päättää mihin sen haluaa asetella :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti