keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Salami-kinkkuboston

Alman varaslähtösynttäreille piti keksiä joku suht nopea suolainen. Tätä on pitänyt kokeilla jo pitkään, nyt tuli hyvä tilaisuus. Ohje on Ullan kirjasta Suloiset suolaiset.


taikina:
3dl maitoa
25 g tuorehiivaa 

1 tl suolaa 
2 rkl vaaleaa siirappia
3 dl rouheisia sämpyläjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
50 g voita 


Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, siirappi ja jauhot. Vaivaa taikinaa hieman ja lisää pehmeä voi. Vaivaa taikina hyvin, anna kohota huoneenlömmössä vajaan tunnin ajan.

täyte
100 g ruohosipulituorejuustoa
2 dl salamisuikaleita
2 dl kinkkusuikaleita
2 dl juustoraastetta 


päälle:
kananmunalla voitelu
juustoraastetta


Kauli taikina noin uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä tuorejuusto levyn pinnalle ja ripota päälle salamit, kinkut ja juustoraasteet. Kääri levy napakalle rullalle ja leikkaa se 8 osaan.
Voitele halkaisijaltaan n. 25 cm:n irtopohjavuoka ja laita palat vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Anna kohota peitettynä vielä noin puoli tuntia.
Voitele pinta kananmunalla ja ripota päälle juustoraastetta. Paista uunin alatasolla +175 asteessa hieman yli tunnin ajan.


Jäi hieman ylimääräistä pötköstä, tein lopusta muutamat kierre"pullat". Oikein hyvin toimii niinkin, pitää tehdä joskus lisää.

Suosittelen kokeilemaan, oli oikein herkullista :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti