perjantai 27. syyskuuta 2013

Jäätelö-kuppikakut / (Cake Batter) Ice Cream Cupcakes


Perinteisten muffinssien/cupcake:ien sijaan tein synttäreille jäätelö-kuppikakkuja. Nää on vähä niinku jäätelöannokset valmiina pakkasessa, tarjolle laittaessa vaan koristelee kermalla ja joillain kivoilla koristeilla. Mielestäni verraton idea lastenjuhliin ja lapsille. Itselleni tuo jäätelöannos on liian pieni, tää jätski oli nimittäin sairrrraaan hyvää :)

Homma alkaa jätskin valmistuksella. Tässä seuraa tosi hyvä, helppo ja äärettömiin asti muunneltava perusresepti jäätelölle.
Helppo herkkujäätelö / Two Ingredient Ice Cream
5dl / 2 cups kuohukermaa (käytin Flora Kuohua)
1prk (12oz) kondensoitua maitoa

Vaahdota kerma, lisää kondensoitu maito ja sekoita tasaiseksi. Laita kannelliseen astiaan pakastimeen jäätymään. Jos käytät jäätelön jäätelönä, anna jäätyä ainakin 6 tuntia. Tätä jäätelöä voi maustaa ihan millä vaan ikinä keksit; suklaapaloilla, suklaapatukkapaloilla, kastikkeilla, strösseleillä, keksimuruilla jne. 

Minä itse asiassa tein näihin kuppikakkuihin cake batter-jäätelöä:
Kakkujäätelö / Cake Batter Ice Cream
5dl / 2 cups Flora Kuohua
1 prk kondensoitua maitoa
1/2 cup (noin 1.2dl) Sunnuntain muffinssi-ja kakkuainesta
2 tl vaniljauutetta (tai 1 vaniljatangon siemenet)
(2 rkl värikkäitä strösseleitä)

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään kondensoitu maito, kakkuseos ja vanilja. Lisää joukkoon kermavaahto (ja strösselit), sekoita tasaiseksi. Laita pakastimeen kannelliseen astiaan. 

Tämän jälkeen tein lopusta muffinssiseoksesta pienen määrän taikinaa, jonka värjäsin vaaleanpunaisella värillä ja laitoin vähän strösseleitä sekaan. Laitoin muffinssivuoat muffinipellille ja jokaiseen vuokaan ihan vähän, noin teelusikallisen verran taikinaa (sen verran että pohja juuri peittyy)
Paisto uunissa 190 asteessa noin 6-10 min, tarkkaile että ei paistu liikaa. Kun pohjat ovat jäähtyneet hiukan, täytä vuokien reunaan asti jäätelöllä
Sitten pakastimeen. Kun jäätelö on kunnollä jäätynyt, voit ottaa pois pelliltä ja laittaa pakastepusseihin tai rasiaan odottamaan juhlia. Ennen tarjoilua koristele kermavaahdolla ja sopivilla koristeilla, minä laitoin juhlien teeman mukaisesti kruunukoristeita.

Ainoa asia mitä näistä sanottiin, oli "Onpa hyvää!"
Mielessä on jo muutama variaatio kokeiltavaksi :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti