torstai 26. joulukuuta 2013

Daim-tryffelit

Herkullisten Daim-tryffeleiden ohje löytyi Leivotaan lehdestä. Käytin Daimin tilalla Ikean Daimin tapaisia suklaakarkkeja, koska niissä ei ole mantelia.

Daim-tryffelit, noin 30kpl
1dl kuohukermaa
50g voita
250g rouhittua tummaa suklaata
100g tuorejuustoa
100g Daimia
(koristeluun kaakaojauhetta)

Kuumenna kerma ja voi kattilassa. Kiehauta, jotta voi sulaa kokonaan. Laita kattila sivuun ja sekoita joukkoon suklaa. Anna suklaan sulaa ja sekoita sitten sileäksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Anna jäähtyä 15-20min. Murenna Daim hienoksi ja lisää suklaaseokseen. Anna jäähtyä noin tunti. Muotoile taikinasta palloja (reilu 1tl massaa yhtä palloa kohti). Siivilöi päälle kaakaojauhe. Säilytä jääkaapissa. Tryffelit säilyvät noin viikon verran.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti