keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Säilyvä banaanikakku

Tulipa tehtyä myös kuivakakkua, mitä en kovin usein harrasta. Muistelin erästä kakkua jota oli tarjolla viime uutena vuotena kyläpaikassa, ja aloin kysellä siihen ohjetta. Pari muutosta tein alkuperäiseen ohjeeseen, ja tein sen 1,5 kertaisena koska vuoka oli niin iso. Ohje on ollut jossain lehdessä, ja tarkemmin tutkittuani löysin saman ohjeen paristakin leivontakirjasta.
Säilyvä banaanikakku
150g margariinia
3dl sokeria (laitoin yhden desin fariinisokeria, kaksi tavallista)
2 munaa
4-5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl soodaa
1tl suolaa
1tl inkivääriä
1tl neilikkaa
2tl kanelia
3-4 kypsää banaania
(tämän lisäksi laitoin 1dl turkkilaista jugurttia sekä taloussuklaata karkeasti rouhittuna/paloiteltuna 100g)

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri(t) kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen  hyvin sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja jugurtti. Lisää lopuksi soseutettu banaani (ja suklaa). Kaada taikina voideltuun ja vehnäjauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 50-60min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti