maanantai 5. marraskuuta 2012

Ristiäiskakku pojalle

Almalla on päiväkodissa ihana kaveri (neidin omien sanojen mukaan V on hänen kuningas <3 ), joka sai syyskuussa pikkuveljen. Ristiäisiin haluttiin kaksikerroksinen kakku, väreinä vaaleansininen ja valkoinen, yksinkertainen koristelu, ei paljon kukkia.. Tämmönen siitä sitte tuli:
 Pohjina on 7 ja 2 munan kaakaokakkupohjat. Toisessa välissä täytteenä valkosuklaamousse, toisessa mansikkamousse. Päällä vaahtokarkkimassaa, koristeet samasta aineesta (+sokerihelmet). Mansikkamousseen en laittanu tarpeeksi liivatetta, siitä ei tullu niin jämäkkää ku oli tarkotus. En yleensä laita "kaiken varalta extraa" sitä liivatetta, ja ilman mansikoita täytteeseen ei ois tarvinnu varmaan koko liivatetta. Pakastemansikat kuiteski vetistää täytettä aika tavalla, joten kannattaa laittaa reilummin liivatetta tai muuta "jäykistäjää" täytteeseen. Olin myös aikonu käyttää mascarponea tähän valkosuklaamousseen, ja mansikkaan jugurttirahkaa, mutta ne ei ollu hyla, joten piti vaihtaa ne tuohon Sunnuntaihin. No, mousset siis seuraavilla kaavoilla:
valkosuklaa:
2 prk Flora kuohua
1 prk Sunnuntai tuorejuusto/rahkavalmistetta (vanilja)
2 valkuaista
1 levy Pandan valkosuklaata
2 liivatelehteä (+pikku tilkka kuumaa vettä liottamiseen)

Vaahdota kerma ja valkuaiset. Sekoita kermavaahdon joukkoon ensin tuorejuusto/rahkavalmiste, sitten sulatettu suklaa, valkuaisvaahto ja lopuksi liivateseos ohuena nauhana.

mansikka:
2 prk Flora kuohua
1 prk Sunnuntai tuorejuusto/rahkavalmistetta (vanilja)
2 valkuaista
500g mansikoita
4 liivatelehteä (joka ei siis ollut tarpeeksi tässä tapauksessa), tilkka vettä liottamiseen.

Muuten samalla tavalla valmistus kuin valkosuklaamoussessa, mutta suklaan tilalle siis mansikoita murskattuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti