perjantai 23. marraskuuta 2012

Piparipajalta päivää..

Kuten tossa toissa päivänä tuli mainittua, paja on aukastau tälle vuodelle, ja lämmittelykappaleita pukkaa :)
Kuvaaminen on ihan epätoivosta tässä pimeydessä, ei meinaa millään saada esim. kimalletta näkymään..

Taikinaa jäi purkkien yms. jälkeen ja lopusta paistoin hiutaleita ja kuusenkoristeita. Hiutaleet koristeltu pikeerillä ja helmiässuihkeella. Kuusenkoristeet kuorrutin ensin valkoisella pikeerillä, suihkutin lilalla suihkeella jota ostin viime keväänä Kanadan matkalta. Kuviot valkoisella pikeerillä jotka maalasin kultamaalilla (tein ite, tomuväri+tippa alkoholia).

Tää oli tämmönen uusintakokeilu vuosien takaa. Siivissä isomaltoosia, muuten koristelu pikeeriä. Mekko suikuteltu helmiäisellä, mutta se ei kuvassa näy.

Reki on varmaan ensimmäisiä malleja mitä joskus aloin tekemään vuosia sitten. Ja niitä pitää tehdä edelleen. Tämä on kiva täyttää karkeilla ja antaa lahjaksi :)

Kuusi on myös ensimmäisiä malleja, joskus yli kymmenen vuotta sitte tein ensimmäiset. Viime vuosina niitä on tullut tehtyä vähemmän. Ennen koristelin kirjavammin, nyt halusin tehdä tämmösen lumisen kuusen, kun ei sitä oikeaa lunta missään näy.. Koristelu siis pikeeriä, Rainbow Dustin valkoista kimallehilettä, hopeakuulia ja lumihiutaleita.

Sydänrasia on yksi suosikeistani. Yksi parhaista lahjaideoista, tietenkin karkeilla täytettynä :)
 Tässäkään ei oikein näy tuon pinnan kimalle. Pikeeri siis suihkutettu helmiäisellä. Enkeli sokerimassaa.

Pyöreä piparipurkki. Millonkahan tämä villitys iski, joskus 5-6 vuotta sitten? Tästä tuli vähän vänkkärä, mutta menee lämmittelyn piikkiin :) Kuten sydänrasiassa, kannen pinta suihkutettu helmiäisellä, koriste sokerimassaa.

Kokeilinpa sitte koristella toisen piparikulhoista. Pikeeriä ja sokeria koristeena antamssa kimmellystä, kuvassa tosin ei näy yhtään sokeri :(
Piparilyhty tais tulla lajitelmaan samoihin aikoihin purkin kanssa noin 5-6 vuotta sitten. Pinta on helmiäis-sininen, ei näy kuvassa. Ikkunat isomaltoosia. Koristeena muutama lumihiutale. Nämä on sitte kans niin kivoja tunnelmanluojia :) Kuvia vähän eri suunnista, eri valaistuksessa, kynttilällä ja ilman.

Edit: Mietin mihin laittasin piparimuotti-valosarjan, ja mikäs sen sopivampi kulho ku piparinen
3 kommenttia:

 1. Jaahas, kyselläänpäs lisää, kun kerran noista kulhoista jo aloitin :)

  Eli: mistä oot ostanut isomaltoosia? Apteekistako? Ja toinen kysymys: Minkä päällä olet muovannut nuo sydänrasian reunat? Miten saa sydämen mallisen? Oon tehnyt aikaisempina vuosina noita pyöreitä rasioita, mutta sydäntä en oo uskaltanut edes kokeilla :)

  Jatketaas vaan näitä piparihommia ;)

  VastaaPoista
 2. Isomaltoosia saa esimerkiksi Ullanunelmasta. Sieltä oon ostanu, nyt on käytössä Kanadan matkalta ostamaani, mutta samaa tavaraa :)
  Oon tehny sydänrasioita varten styroksista tuen minkä päälle laitan reunat lämpimänä taipumaan. Mikä tahansa sydämen mallinen varmaan käy yhtä hyvin, laittaa tarvittaessa siihen sitte jotain ettei tartu. :)

  VastaaPoista