sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Bébét

Toinen must-juttu isänpäivänä Aatun ja Alman papalle on bébét. Nämä ihanat leivokset kuljettavat minut lapsuuden herkkuhetkien muisteloihin. Miten monesti näillä onkaan herkuteltu!

Tällä ohjeella tulee noin 25-30 leivosta pohjan koosta riippuen:

Pohja:
200g voita tai margariinia
1,5dl sokeria
(1 muna)
4,5dl vehnäjauhoja

Vaahdota rasva ja sokeri. (Vatkaa sekaan kananmuna.) Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Painele voideltuihin leivosvuokiin (jos käytät silikonisia vuokia ei tarvi voidella). Paista 175 asteessa noin 10min.

Täyte:
3,5rkl sokeria
4tl perunajauhoja
1,75dl kuohukermaa
2 keltuaista
175g voita
2tl vaniljasokeria

Valmista ensin kiisseli. Mittaa sokeri ja perunajauhot kattilaan, sekoita joukkoon kerma ja keltuaiset. Anna seoksen kiehahtaa, kunnes alkaa saostumaan. Anna kiisselin jäähtyä. Vaahdota voi, lisää vaniljasokeri ja jäähtynyt kiisseli, sekoita tasaiseksi.
Laita täytettä muropohjiin teelusikalla, tasoita pinta.

Käytin näihin pomadajauheesta tehtyä, elintarvikevärillä värjättyä sokerikuorrutetta. Jos ei ole kyseistä jauhetta, niin kuorrutteen voi tehdä tomusokerista (noin 4dl) ja vedestä (3-4rkl vettä). Itse lisään tuohon seokseen vielä hiukan glukoosia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti