Halusin kuitenkin kokeilla vielä jotain. Tämä resepti on oikeastaan odottanut kokeilemista jo jonkun aikaa, ja paketin saapuminen tällä viikolla oli täydellinen ajoitus, siispä tuumasta toimeen. Jos pidät suklaisesta, pehmeästä ja kosteasta suklaakakusta, sekä cookie dough jäätelöstä, olen varma että pidät tästä herkusta. Ja vaikket tiennyt pitäväsi cookie doughsta eli keksitaikinasta sellaisenaan.. Tämä voi muuttaa mielesi :) Resepti on alkuperäisin jostain jenkki-blogista kirjoitettu ylös, hieman sovelsin omiin aineisiin sopivaksi.
Chocolate Chip Cookie Dough Brownies
Brownie:
(1/2cup) 113g makeuttamatonta tummaa suklaata (käytin Fazerin taloussuklaata)
(1cup) 225g suolatonta voita, huoneenlämpöistä (käytin normaalisuolaista voita)
(2cups) 4,75dl fariinisokeria
4 munaa
2 tl vaniljauutetta
(1cup) 2,35dl vehnäjauhoja
Cookie Dough:
(3/4cups) 170g suolatonta voita, huoneenlämpöistä (käytin normaalisuolaista)
(3/4cups) 1,75dl fariinisokeria
(3/4cups) 1,75dl kidesokeria
3 rkl täysmaitoa (laitoin 2rkl mascarponea ja 1rkl kevytmaitoa)
1 1/2 tl vaniljauutetta
(1 1/2cups) 3,55dl vehnäjauhoja
(1 1/2cups) 3,55dl mini chocolate chips / suklaata pieneksi pilkottuna (laitoin vaan 1 cup eli 2,35dl joka oli ihan tarpeeksi)
1. Brownie osa: Laita uuni lämpeämään 160 asteeseen. Sulata suklaa. Vaahdota voi ja sokeri hyvin kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan, vatkaa hyvin jokaisen välissä. Lisää vaniljauute. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa. Pienellä teholla vatkaten lisää jauhot, sekoita vain sen verran että jauhot juuri sekoittuvat tasaisesti. Kaada taikina 22x33cm, leivinpaperilla vuorattuun leivontavuokaan. Paista uunissa 25-35 min. (Testaa tikulla milloin ei taikina enää tartu).
2. Cookie Dough: Vaahdota voi ja sokerit hyvin (niin että sokerit sulavat kunnolla rasvan joukkoon). Lisää maito ja vaniljauute. Pienellä teholla vatkaten lisää jauhot. Älä vatkaa liikaa, vain sen verran että jauhot sekoittuvat joukkoon. Lisää suklaapalat nuolijan tms avulla taikinaan.
3. Levitä keksitaikina hieman jäähtyneen brownien päälle. Laita jääkaappiin vähintään tunniksi. Leikkaa paloiksi ja nauti!
Nyt tärkeä huomautus. Jälkeenpäin ajatellen olisin tehnyt cookie doughn THE taikinan ohjeella, mutta koska siinä oli munaa ja taikinaa ei paisteta, päädyin tähän ohjeeseen. Tämän toisen ohjeen taikina oli samettisen pehmeää rakenteeltaan, siis todellakin IHAN SUPER HYVÄÄ! Suomessahan ei kuitenkaan kananmunissa mitään salmonella-vaaraa pitäisi olla, joten jos nyt tekisin uudestaan, tekisin cookie doughn seuraavan ohjeen mukaisesti:
THE Chocolate Chip Cookie Dough:
(2 1/4 cups) 5,3dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa (jätin pois koska käytän normaalisuolaista voita)
(3/4cup) 170g suolatonta voita, huoneenlämpöistä (käytin siis normaalisuolaista)
(1/4cup) noin 0,5dl tuorejuustoa, huoneenlämpöistä (käytin mascarponea)
(1/2cup) 1,2dl sokeria
(1cup) 2,35dl fariinisokeria
1 1/4 tl vaniljauutetta
2 munaa
(2cups) 4,7dl (semi-sweet chocolate chips) suklaahippuja (laitoin maitosuklaa chocolate chips)
Vaahdota voi, tuorejuusto, vaniljauute ja sokerit hyvin kuohkeaksi, niin että sokerit "sulavat" voihin. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään jauhot ja sooda (ja suola jos käytät suolatonta voita), lisää varovasti ja vähän sekoittaen taikinaan. Sekoita suklaahiput joukkoon nuolijan tms avulla sekoittaen. Jos teet keksejä, pidä jääkaapissa peiteltynä ainakin 2 tuntia, jopa 3 päivää ennen keksien leipomista.
Taloussuklaasta tai muusta saa ihan hyvin paloiteltua suklaan näihin ohjeisiin, mutta noissa chocolate chipseissä on kyllä ihan muoto ja rakenne. Tämmöisiä suklaahippuja oli paketissa, ja joita käytin näihin:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti