maanantai 3. joulukuuta 2012

Vanhoja joulukortteja

Ennen muinoin vietin viikkoja joulukorttipajan parissa. Oli ihanaa väkertää kortteja, kaikille tietenkin erilaiset :) Viime vuosina ei ole tullut kortteja tehtyä, viimeisimmät tein sinä vuonna, kun Aatu syntyi. Nekin olivat yksinkertaisempia (tai ainakin vähemmän aikaa vieviä) kuin aikaisemmin, enkä enää yrittänyt tehdä kaikille erilaista, vaan löytää hyvän mallin sarjatuotantoa varten. :)
No, tänä vuonna ajattelin pikku hiljaa palata tämän perinteen pariin ja tehdä kortteja. Inventoidessani mitä kaikkea tarvikkeita varastosta on, löysin joitain vanhoja kortteja (ylimääräsiä/"epäonnistuneita") kappaleita. Harmittaa vähä, että ei oo kaikkia malleja missään tallella, nämä tosiaan niitä viimeisimpiä mitä on tullu joskus tehtyä.
Pahoittelut taas kerran kuvien laadusta :(


Tähtikortit. Tähtitarrat liimattu siniselle kartongille, leikattu irti ja 3D-efektin saa laittamalla pikkuruisia tarratyynyjä palojen väliin.

Kuuset. Näistä nyt ei paljo selvää saa, mutta pohjan päällä eka kulta/hopeapaperista kaistale, sen päällä samanvärinen leveämpi kuitunauha, lopuksi ääriviivatarroja kartonkitaustalla ja ilman.

Yks vuosi innostuin huopasydämistä. Niitä sitte sommiteltuna erilaisilla ratkaisuilla.

Kuusiaiheisia. Kuusi ikkunan takana on yksi vanhimpia malleja. Kuusen juurella sisäpuolella lahjapaketteja. Tuo toinen (kolmiokuusi) tais jäähä kokeiluksi, en muista että oisin lopulta kellekään tuommosta korttia lähettänyt.

Yks vuosi tein tämmösiä kuusenpalloja muutaman. Tämä on epäonnistunut kappale ja siksi oli laatikossa, mutta idea tulee tästä esille. Yksinkertainen idea ja mielestäni ihan käyttökelpoinen. Tulostin joulurunon tuommoselle kuitupaperille ja siitä vaan samaan muotoon leikatun kartongin päälle. Runosta ei saa oikein selvää, mielestäni ihana herkkä jouluruno.
Lapsen lailla jouluun kulje,
kuusen luona silmät sulje.
Muista joulut entiset
- tiedän että hymyilet.
Tämän vuotisia kortteja odotellessa, mukavia joulupuuhia kaikille! :)

2 kommenttia:

  1. Onpas ihania kortteja! Itselläkin on tullut väsäiltyä kortteja, vaikka aikaa vievää puuhaa se onkin!

    VastaaPoista
  2. Joo, aikaa se vie ja ei oo tosiaan vuosiin tullu tehtyä :) Mutta kivaa hommaa on :)

    VastaaPoista