keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

La maison de Barbapapa

 Tähän siis päätyivät Barbapapa-koristeet. Barbapapa oli yks omia suosikkijuttuja lapsena, nykyään ne onneksi alkaa taas olla esillä enemmän. Viime kesänä reissussa näky aika paljo tätä kamaa. Joulun alla Aatu katteli lelulehdestä Barbapapoja ja käänsi sen "partapapaksi", mikä oli mielestäni aika hienosti, kun miettii mistä tuo nimi ainakin joidenkin lähteiden mukaan juontaa juurensa (barbe-à-papa=hattara, mutta sananmukaisesti siis isän parta) :)

Mietin kauan tekisinkö jonkun noista hahmoista isona kakuksi, eli hahmon mallisen kakun siis.. mutta kun halusin koko perheen mukaan, niin sitten päädyin kokeileen tätä. Suunnittelu jäi aika vähäiselle, josta sitten toteutus hieman kärsi, mutta kai tästä selvän sai mitä ajetaan takaa :)

Kakun tein siten, että alla on ihan tavallinen 6munan mansikka-banaani-kermakakku, päällä samalla täytteellä olevia marsipaanipäällysteisiä palloja. Leikkasin kääretorttupohjasta kelmutettuihin muffinssipellin koloihin palasia, jotka täytin ja "kiristin" kelmun avulla nyyteiksi. Ne sitte päällystin ohuesti kermavaahdolla ja lopuksi marsipaanilla. Muut osat muotoilin marsipaanista. Talo ei nyt ole ihan täydellinen eikä tarkka kopio, kun en siihen hätään kunnon "piirustuksia" talosta löytänyt ja koitin luoda sitä muistikuvista.

Näihin hahmoihin varmaan palaan vielä heti tilaisuuden tullen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti