sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Puolen hehtaarin metsä


Olen aina kadehtinut ihmisiä, jotka osaa oikeasti maalata! Vapaalla kädellä, tuosta vaan, ilman mallia vedellä viivoja ja saaha sievää jälkeä. Ite osaan hyvin hyvin huonosti piirtää mallista.. Mutta olen päättänyt, että harjoittelelmalla voin ainakin parantaa taitojani, jos ei musta koskaan mitään hyvää maalaria tulekaan. No, siihen saakka, kunnes se harjoittelu joskus alkaa, olen päättänyt käyttää kiireessä teknisiä apuvälineitä. Syötävät kakkukuvat on sitten tosi hyvä keksintö!

Tein tämmösen makutestikakun. Siinä piti olla nimenomaan suklaapohja, mansikka+(valkosuklaa)kermavaahtotäyte ja päällä sokerimassaa eli tätä rolled fondantia. Paistoin pohjan pellillä ja leikkelin palasia, josta kokosin kirjan. Tää idea oli oikeestaan tarkotus käyttää Alman puolivuotis-kakkuun, mutta teenpä sinne sitte jotain muuta.

Leikkasin kuvan kahtia keskeltä, etä ois enemmän erillisten sivujen näköset.
Sitte vaan laitoin ne kuorrutetun kakun päälle, helppoa eikös juu :)

Tänään kuvat oli jo oikeen liimantunu kunnolla kakun pintaan, eli jos haluaa kuvan kunnolla "sulavan" kakun tommosen kuorrutteen pintaan, kannattaa laittaa se hyvissä ajoin paikalleen.

En jaksanu oikeen tuohon kakun viimeistelyyn ja koristeluun panostaa, koska tää tosiaan oli pääasiassa makutesti.

P.S. Kuka tieitäis miten tuo oikeasti pitäs kirjottaa: Puolenhehtaarin metsä vai Puolen hehtaarin metsä?

2 kommenttia:

  1. Syötävät kakkukuvat ovat tosi hyvä juttu! Tekis mieli sellaista tulostinta ihan itselle, mutta ne taitaa maksaa aika paljon...

    VastaaPoista
  2. Kauheeta, anteeksi kun on jäänyt ihan huomaamatta tämä kommentti ja vastaus tulee näin myöhään, mutta.. Joo, vuosia sitten itselle hommasin tuon ja on se kyllä kätevä ja kiva lelu :) Onhan se suht iso investointi kyllä..

    VastaaPoista