torstai 19. maaliskuuta 2009

Kuvien/koristeiden teko helposti


On varmasti monia tapoja tehdä koristeita ja piirrellä marsipaanille tms., ja itsekin käytän välillä jotain eri juttua enenmmän ku toista. Nyt esimerkiksi huomiseen kakkuun en viittiny alkaa tehä barboja "kunnolla", kun ois vaan menny sikana massaa jo pelkkiin koristeisiin, joten päädyin tekemään littanoita hahmoja.


 


Aloita piirtämällä haluamasi kuvan ääriviivat leivinpaperille elintarviketussilla (huom! valmis kuva on aina mallin peilikuva) 


Kauli marsipaanista/sokerimassasta tms. sopivan kokoinen alusta ja paina kuva leivinpaperilta sen pintaan 


Väritä/maalaa kuva haluamallasi tavalla (pastaväreillä tulee peittävämpi väri, tomuväreillä huiskit värit äkkiä mutta tulos on hailakampi). Tähän käytin mustaa pastaväriä ja muut värit on tomuvärejä 


Jos haluat irrallisen koristeen, leikkaa ääriviivoja myöten terävällä veitsellä kuva irti taustasta. Väritä vielä reunat jos et halua valkoisen paistavan..
 


Voit lisätä ulottuvuutta tekemällä osan kuvasta kahdessa tai useammassa kerroksessa, esim. tälle tein tuon väripaletin vielä irrallisena ja lisäsin tämän päälle.. tyttöhahmoille kukkia pikkumuotilla jne.. Kahelle viimeselle en ehtiny enää tehä mitään, väritin äkkiä vaan. Mustat maalasin siis pastavärillä, muuten pelkästään tomuvärejä käytin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti