sunnuntai 21. joulukuuta 2008

Voileipäkakkua..



Tämän tein sillä verukkeella että Almalla tuli perjantaina 3kk täyteen :) kyllä aika menee äkkiä..
Laitan ohjetta tähän myöhemmin, oli kiva kokeilla vähän erilaista voileipäkakkua vaihteeksi



No niin, aikaa on vähä vierähtäny, mutta tässä jonninmoinen ohje, en ihan satatarkkaan muista enää mitä tähän tuli laitettua. Idean kakkuun bongasin Maku-lehdestä.



23cm:n irtopohjavuokaan tein tämän:



1pss Fazerin Reilu täysjyväpaahtoa

0,5dl lihalientä, jossa tilkka maitoakin tais olla "pehmentämässä" makua

n. 0,75dl juoksevaa margariinia



hienonna leipä muruiksi ja sekoita liemen ja rasvan kans tasaiseksi seokseksi

täyte:

6 liivatetta

2prk tuorejuustoa (taisin laittaa maustamatonta ja aurinkokuiv. tomaattia)

1prk crème fraîchea

400g saunapalvikinkkua hienonnettuna

1 prk Flora vispiä vispattuna

kurkkusalaattia joku lusikallinen

mausteita (mustapippuria, yrttisuolaa..)

tomaattia

kurkkua



Täytettä varten kaiken tulee olla hyvin pilkottua Huom!Tomaatti ja kurkku levitetään täytteen päälle eri kerroksiin, mutta hienonnetuna nekin. Liivatteet sekoitin joukkoon aika alussa. Niin, eli kaikki muut aineet paitsi tomaatti ja kurkku sekasin vaan.

Pohjimmaiseksi tulee kolmasosa leipämuruseoksesta. Päälle puolet täytteestä ja siihen päälle tomaattia. Tomaatin päälle kolmasosa leipämuruseosta, sitte toinen puoli täytteestä ja sen päälle kurkkua ja kurkun päälle loput leipäseoksesta. Saa hyytyä ja maustua useamman tunnin, mielellään yön yli. Koristelu vapaavalintaisen yksinkertaisesti :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti