sunnuntai 21. joulukuuta 2008
Voileipäkakkua..
Tämän tein sillä verukkeella että Almalla tuli perjantaina 3kk täyteen :) kyllä aika menee äkkiä..
Laitan ohjetta tähän myöhemmin, oli kiva kokeilla vähän erilaista voileipäkakkua vaihteeksi
No niin, aikaa on vähä vierähtäny, mutta tässä jonninmoinen ohje, en ihan satatarkkaan muista enää mitä tähän tuli laitettua. Idean kakkuun bongasin Maku-lehdestä.
23cm:n irtopohjavuokaan tein tämän:
1pss Fazerin Reilu täysjyväpaahtoa
0,5dl lihalientä, jossa tilkka maitoakin tais olla "pehmentämässä" makua
n. 0,75dl juoksevaa margariinia
hienonna leipä muruiksi ja sekoita liemen ja rasvan kans tasaiseksi seokseksi
täyte:
6 liivatetta
2prk tuorejuustoa (taisin laittaa maustamatonta ja aurinkokuiv. tomaattia)
1prk crème fraîchea
400g saunapalvikinkkua hienonnettuna
1 prk Flora vispiä vispattuna
kurkkusalaattia joku lusikallinen
mausteita (mustapippuria, yrttisuolaa..)
tomaattia
kurkkua
Täytettä varten kaiken tulee olla hyvin pilkottua Huom!Tomaatti ja kurkku levitetään täytteen päälle eri kerroksiin, mutta hienonnetuna nekin. Liivatteet sekoitin joukkoon aika alussa. Niin, eli kaikki muut aineet paitsi tomaatti ja kurkku sekasin vaan.
Pohjimmaiseksi tulee kolmasosa leipämuruseoksesta. Päälle puolet täytteestä ja siihen päälle tomaattia. Tomaatin päälle kolmasosa leipämuruseosta, sitte toinen puoli täytteestä ja sen päälle kurkkua ja kurkun päälle loput leipäseoksesta. Saa hyytyä ja maustua useamman tunnin, mielellään yön yli. Koristelu vapaavalintaisen yksinkertaisesti :)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti