perjantai 28. maaliskuuta 2008

Marengit ja helppo vadelmajäädyke

Toiseksi pääsiäispäiväksi tein jäädykettä, ja käytin siintä jääneet valkuaiset tekemällä marenkeja. Molemmat ovat helppoja tehdä, jäädykkeeseen voi vaihdella marjoja maun mukaan.


3 valkuaista
1,5dl sokeria (tulee tosi makeita)
ripaus leivinjauhetta
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri, johon leivinjauhe on sekoitettu, pienissä erissä koko ajan vatkaten. Kun vaahto on niin kovaa, että voit kääntää kupin ylösalasin, laita vaahto pursotinpussiin ja pursottele leivinpaperille haluamasi muotoisia marenkeja. Tai voit nostella lusikalla "kasoja", ihan miten vaan. Paista marenkeja uunissa 120 asteessa noin tunti, marenkien koosta riippuen. Anna marenkien jäähtyä ja kuivua ennenkuin irroitat ne leivinpaperista.


2dl kuohukermaa
3 keltuaista
0,75dl sokeria
200g vadelmia
Vatkaa kerma vaahdoksi, vatkaa keltuaiset ja sokeri eri kupissa vaahdoksi. Yhdistä vaahdot ja lisää joukkoon vadelmat. Kaada seos vuokaan (silikonivuoat on tässä ihan erinomaisia) ja laita pakkaseen jäätymään useaksi tunniksi. Nosta jäädyke pois pakkasesta noin 10-15 min ennen tarjoilua, jotta se ehtii pehmetä mukavasti. Tarjoile kermavaahdon tai esim. marenkien kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti