sunnuntai 17. elokuuta 2014

Cookies'n'Cream Fudge


En ole koskaan ollut kova syömään kermatoffeita tms makeita pehmeitä makeisia. Kaikki muuttui, kun minun ja fudgen rakkaustarina alkoi kolmisen vuotta sitten Kanadassa. Fudge Factoryn ja muiden ihanat, tuoreet, pehmeät Maple- ja Cookies'n'Cream-fudge köntit katosivat kerta toisensa jälkeen suomalaiseen suuhuni.Viime joulun alla koitin paria ns. idioottivarmaa fudge-ohjetta. Ne toimivat ja nyt halusin kokeilla toista lempimakuani, Cookies'n'Creamia :) Useimmissa ohjeissa, joita löysin, oli käytetty evaporated milkiä, jota en ole onnistunut vielä täältä löytämään harmikseni. Löysin kuitenkin makeisexpertti Elizabeth LaBaun valkosuklaa-fudge ohjeen, joka on "ainoa valkosuklaa-fudgen ohje jonka ikinä tarvit". Lisäsin ohjeeseen Oreo-keksejä, ja voilà! On sitten makeaa myös, tätä ei tarvi kovin paljon kerralla syödä ;)

Cookies'n'Cream Fudge
115g voita
(2 cups) 4,8dl sokeria
(3/4 cup) 1,75dl 10% kermaviiliä
1/2 tl suolaa (jätä pois jos käytät suolattua voita)
(12oz) 340g valkosuklaata paloiteltuna
(7oz) n.200g purkki Vaahtokarkkilevitettä, Marshmallow Fluff
1tl vaniljauutetta
16 kpl Oreo- tms tummaa täytekeksiä

Ota 6 keksiä ja murskaa ne karkeasti veitsen tms avulla. Murskaa loput keksit paksussa pakastepussissa tai monitoimikoneessa hienommaksi muruksi. Paloittele suklaa. Mittaa voi kattilaan ja sulata se miedolla lämmöllä. Lisää sokeri, kermaviili (ja suola jos käytät) ja nosta keskilämmölle. Sekoita kunnes sokeri on sulanut. Jatka fudgen keittämistä sekoittaen, kunnes se alkaa kiehua, ja aseta kattilaan sokeri- tms. lämpömittari. Keitä sekoittaen kunnes fudgen lämpötila saavuttaa 113 astetta. Tämän jälkeen ota kattila liedeltä, lisää valkosuklaa ja vaahtokarkkikerma ja sekoita voimakkaasti kunnes ne ovat sulaneet ja seos on tasaista. Tarvittaessa laita kattila hetkeksi takaisin levylle. Lisää vaniljauute ja sekoita. Lisää hieno keksimuru ja sekoita. Kaada seos noin 22x22cm tai vastaavan kokoiseen erimalliseen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Ripottele karkeammin jauhetut keksit pinnalle. Anna jähmettyä (huoneenlämmössä 3-4h, jääkaapissa 1-2h) ja leikkaa sopivan kokoisiksi suupaloiksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti