perjantai 24. syyskuuta 2010

Sitruuna-lakritsakakku


Tämä oli tämmönen kokeilukakku Alman synttäreille (kuvassa siis tietenkin tuo musta kakku). Vasta illalla muistin miten olin aikonut kakun koristella, tuli vähän keskeneräinen tästä lopputuloksesta

Joka tapauksessa oli mielestäni hyvää, maistui ihan sille Valion sitruuna-lakritsajäätelölle (ruutu vai mikä se oli).

Pohja:
1pkt mustia dominoita
50g (sulatettua) voita

Murskaa keksit ja sekoita sulatettu voi joukkoon. Painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle. (Ite tein säädettävällä rengasvuoalla, halkaisija 24cm).

Täyte:
2prk sitruunatuorejuustoa
1prk Flora vispiä vatkattuna
Sitruunahyydykettä (hyydykejauheesta tehty ohjeen mukaan, minulla oli sitä puoli purkkia niin käytin tähän) arviolta n. pari tl sitruunamehua (en mitannu vaan summassa tiputtelin pullosta)
2 liivatelehteä
lakritsakastiketta

Jos käytät hyydykejauhetta, valmista hyydyke ensin. (Voit vispata kaksi purkkia Flora vispiä kerralla ja ottaa siitä puolet hyydykeseokseen)

Sekoita täytteen aineet sekaisin ja lisää lopuksi liivatteet.

Kaada puolet seoksesta keksipohjan päälle ja tee lakritsakastikkeella "raitoja".

Kaada loput täytteestä vuokaan ja laita kylmään hetkeksi.

 Kiilteeseen laitoin 1purkin Rainbown valmista lakritsakastiketta ja 2 liivatelehteä pieneen määrään nestettä liotettuna. Kaada seos päälimmäiseksi kerrokseksi ja anna hyytyä yön yli kylmässä. Kokeilin kyllä ensin tehdä kiilteen hyytelösokerista, mutta lopputulos oli kerrassaan liian makea (=ällö).

Kiille jäi nyt aika löysäksi, pysyi kuitenkin joten kuten kakun päällä, mutta kannattaa laittaa ainakin 3 liivatetta yhteen purkkiin kastiketta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti