sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Marsipaaniruusut

Monen monituista kertaa on pitäny ottaa kuvia ruusujen teosta, kun sitä on kyselty.. et le voilà, vähän pitemmällä viiveellä.

Aloitan aina ottamalla pötköstä paloja iha vaan käsin repimällä. Otan vähä erikokoisia ja noin kymmenisen yhteen ruusuun.Vähä voi pyöritellä pallommaksi ja painaa peukalolla littanammaksi:Sitten litistetään toinen pää ihan ohueksi, jonkunmoinen raappa on tosi hyvä apu siinä:

Teen aina vähä erikokosia terälehtiäOtetaan yks pienistä terälehistä ja rullataan seSitte aletaan vaan lisäämään terälehtiä sen ympärille, pieniä ensin ja isompia lopuksi.  Terälehtiä voi taivutella hieman muotoon (mulla on tässä sokerimassaa aika paljo seassa ja se kuivuu niin äkkiä että reunat tahtoo mureta, mutta marsipaanin kans en ole tähän ongelmaan törmänny :) ) Kun terälehtiä on mielestäsi tarpeeksi, katkaise "kanta" ja laita ruusu kuivumaan esim. kertakäyttölautaselle jossa on vähä tomusokeria (ettei tartu). Jos haluaa, voi päälle suihkutella tai tomutella väriä lisäksi tässäkin vaiheessa.Minä kokeilin nyt pinkkiä lustre spraytä muutamiin
Mitä enemmän terälehtiä laitat ja mitä enemmän niitä taivuttaa, sitä isomman ja avautuneemman ruusun saa. Jos haluaa tehä nupumpia, niin tekee vähemmän terälehtiä ja supumpaan.. Hyvin selitetty? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti