sunnuntai 15. heinäkuuta 2007

Britakakku


Tuoreista mansikoista tehtyä Britakakkua on vaikea vastustaa. Tämä on niin hyvää, ja helppoakin. Tein tätä ite nyt eka kerran ja ainakin vaikutti onnistuneeltya kun hyvin kelpas vieraille :)

Pohjaan katoin ohjeen yhteishyvän ruokaliitteessä olleesta raparperi Britasta. Tein tupla-annoksen eli kaksi pellillistä. Ohje on yhdelle pellilliselle

Pohja:
150g margariinia
1,5dl sokeria
3 keltuaista
2dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
1dl maitoa

Marenkivaahto:
3valkuaista
1,5dl sokeria

Margariini ja sokeri vatkataan vaahdoksi. LIsätään keltuaiset yksitelleen vatkaten. Lisätään keskenään vehnäjaujho-leivinjauheseos vuorotellen maidon kans koko ajan sekoittaen. Levitetään levinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Valkuiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, lisätään sokeri vähitellen ja koko ajan sekoittaen. Marenkivaahto levitetään pohjataikinan päälle.


Paistetaan uunissa 175 asteessa n.20-30min (marenki ottaa vähä väriä ja pohjataikina on kypsä)

Levy leikataan kahtia. Toisen puolikkaan päälle levitetään täyte. Ite tein siis mansikkatäytteen:

2,5dl Flora vispiä
1prk rahkaa
1prk ranskankermaa
500g mansikoita
sokeria

Kerma vaahdoksi, siihen lisätään rahka, ranskankerma, sokeri ja viipaloidut mansikat.

Toinen puolikas nostetaan kanneksi. Päälle voi sihdata tomusokeria. Ite koristelin vielä ylimääräsillä mansikoilla ja sokerimassa lehdillä :)

2 kommenttia:

  1. käykö pakastetut mansikat

    VastaaPoista
  2. En suosittele pakastemarjoja, mutta jos käytät niin esim. vaniljakreemijauheella saa hyvin pelastettua täytteen vettymistä pakastemarjojen kanssa

    VastaaPoista