lauantai 3. maaliskuuta 2007

Syntymäpäivää, Peppi :)

Tuplasuklaaseen oli tarkoitus tehdä erilainen koristelu ja pursotukset meni lopulta ihan mäkeen ja tuli yhtä suttua.. Koristeet meni sitte vielä väärille paikoille ja kun yritin niitä liikutella niin pintakin meni sutuksi ja.. no se siitä. Tämmönen siitä sitte tuli.

Kakussa on suklaakakkupohja johon murskasin ennen paistamista dominokeksejä (ohut siis alimmaisena). Sitten on kerros valkosuklaamoussea ja päälimmäisenä tummasta suklaasta tehtyä moussea, reunoilla koristeena kermavaahtoa ja suklaakoristerakeita. Tein ensin moussen, jaoin puoleksi ja sekoitin suklaat joukkoon. Puhi on tehty tummasta suklaasta ja valkosuklaasta.
Mousseen tuli siis:
2 keltuaista
n.0.5 dl sokeria
3dl flora vispiä
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 valkuaista
4 liivatelehteä
tilkka kahvia
150g valkosuklaata
150g tummaa suklaata

Ensin vatkataan keltuaiset vaahdoksi sokerin kanssa, valkuainen vaahdoksi ja kerma vaahdoksi. Lisätään keltuais-sokeri seokseen tuorejuusto ja kahviin sulatetut liivatelehdet. Sitten kierma ja valkuaisvaahdot. Jaa kahtia ja lisää suklaat. Laitoin irtopohjavuokaan taas ympärille leivinpaperia ja sinne kasasin vaan pohjan päälle ensin valkosuklaamoussen ja sitte tumman.

En voinut kakkua ite maistaa, toivottavasti maistui kuitenkin :)
Vielä kerran onnea Pepille, syntymäpäivää! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti