maanantai 5. maaliskuuta 2007

Piirakkaa makeannälkään (maidoton,munaton,gluteeniton)Piti tuossa ruveta kokeileen tämmösiä piirakoita. Nämä on nyt siis täysin gluteenittomia, maidottomia ja munattomia, ja  helppo valmistaa esimerkiksi johonkin juhliin niin on sitten erikoisruokavaliovieraillekkin tarjottavaa.

Ensin tein taikinan:
4dl Sunnuntai vähäproteiininen gluteeniton jauhoseos
3dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
1dl Rainbow juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
2dl vettä
Kuivat aineet sekoitetaan ensin keskenään, sitten lisätään rasva ja neste, sekoitetaan tasaiseksi. Tässä vaiheessa jaoin taikinan kahtia. Toiseen puoleen lisäsin reilun ruokalusikallisen kaakaojauhetta. Mustikkapiirakkaa paistoin ensin n.5min ennenkuin lisäsin mustikat (ettei painuisi pohjalle). SItten n. 10min ja lisäsin muruseoksen (maidotonta margariinia, jauhoseosta ja sokeria). Yhteensä paistoin n.40min. (175astetta)
Kaakaojauheella maustetun taikinan jaoin kuuteen pikku piirakkavuokaan ja paistoin n. 15min. (200astetta) Päälle tein sokerikuorrutteen: tomusokeria, kaakaojauhetta, kahvia ja hieman sulatettua maidotonta margariinia.

Tästä voisi tehdä esim. suklaaneliöitä pellillisen jos lisää koko taikinamäärään n.3rkl kaakaojauhetta. Tai koko pellillisen tuota mustikkapiirakkaa (tai jotain muuta marjapiirakkaa).
Maku oli hyvä, molemmissa. Suklaista en uskaltanu syödä ku yhen palasen kaakaon takia, toivottavasti ei Aatu reagoi siihen kovin pahasti..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti