tiistai 27. maaliskuuta 2007

Kääretorttukokeilu (munaton,maidoton ja luont. gluteeniton)

Tämä kääretorttu kuuluu kokeilevan keittiön sarjaan :) Kovin kaunis siitä ei tullut, mutta makeannälän poisti hetkellisesti :)
Kasvisruoka.comissa oli ohje munattomaan kääretorttupohjaan, josta sitten muokkasin tämän ohjeen itelle sallituksi herkuksi.

pohja: (suluissa alkuper. ohjeen mukaan)
1,5dl sokeria
1dl sulatettua maidotonta margariinia (margariinia)
mehut ananaspurkista= 1dl+ vettä niin että yht. 2dl nestettä (2dl säilykepersikan lientä)
4dl jauhoja, laitoin 2dl semperin fin mixiä, 1dl pottujauhoja ja 1dl maizenaa (4dl vehnäjauhoja)
2tl vaniljasokeria
2,5tl leivinjauhetta
Paistoin pohjaa uunissa 200 asteessa 10 min. Ohjeessa oli 20min, se tuntu hurjan paljolta, mutta ehkä siitä tulee vehnäjauhoilla erilainen.
Täytteeksi tein riisimaidosta vaniljakiisselin, johon sekoitin vatkattua maidotonta margariinia. Levitin sen pohjalle ja ripottelin mansikkaviipaleita päälle. Tämä torttu halkeilee tavallista kääristä enemmän, mutta ei liian pahasti kuiteskaan. Maistelin jo pari palasta ja hyvällehän tuo maistuki. Tulipahan kokeiltua :)

*muoks* Täytyy lisätä että ei tämä mitenkään tavallista kääretorttua korvaa, pohja on vaan jotenki paljo tivimpi tai jotain. Väriäkää nämä gluteenittomat ja munattomat jutut ei mun mielestä taho ottaa. Mutta kyllä tämä ihan yllättävän hyvältä noista raaka-aineista on :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti