maanantai 19. helmikuuta 2007

Varvas- ja sydänpikkuleivät

Laitetaan nyt vielä pikkuleivätkin omaan kategoriaan. Hirveästi en kyllä niitä ole leiponut tähän asti, muutaman kerran koko elämässäni, mutta josko niitäkin alkaisi harjotella :)
Ohjeen sain kaverilta joka on "perinyt" sen mummoltaan.

Kerrospikkuleivät:
250g voita/margariinia
280g sokeria
1dl  kermaa
375g vehnäjauhoja
1    muna
1tl  vaniliinisokeria

-vaahdota voi ja sokeri
-lisää muut aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi
-pidä taikinaa kylmäsä jonkun aikaa ennen leipomista (itse yritän pitää puolisen tuntia).
-ota n. kolmasosa taikinasta kerrallaan kaulittavaksi. Kauli levyksi ja ota muotilla pikkuleipiä. Huom! Jauhoja kannattaa käyttää alustalla ihan reilusti ettei tartu kiinni! Nosta pikkuleivät esim. lastan avulla pellille
-Paista  uunissa 175 astetta, 10-15 min
-Täytä jäähtyneet pikkuleivät esim. vadelmahillolla.

Ohjeesta tulee ihan reilu satsi pikkuleipiä, mutta yhteen valmiiseen tarviikin kaksi, joten ei niitä liikaa tule :)
Näihin tein joka toiseen kolon tuota koristehelmeä varten ennen paistamista.
Ja sitte vaan herkutteleen, nää on hyviä :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti