tiistai 27. helmikuuta 2007

Herkuttelumunkit (munaton&maidoton)


Taas herkkuhammasta kolotti ja kun ei päiväunet tullu silmään niin leivoin munkkeja. Taikinasta tuli kyllä tosi hyvä, pehmeä ja helppo leipoa. Tuo kuorrutus sen sijaan ei onnistu oikein, tulee liian paksua tai liian löysää tai ehtii kuivua jne.. Tietääkö joku mitä siinä leipomoiden pomada-kuorrutteessa oikein on? Minusta tuo vesi-tomusokerikuorrutus ei vastaa sitä niin hyvin kun haluaisin..
No, tässä kuitenkin ohje jolla tein nuo:

5 dl vettä (pikkusen oli riisimaitoa niin laitoin sitä osan)
50g hiivaa
1,5 dl sokeria
2tl suolaa
n. 12dl vehnäjauhoja (tein taikinan koneella, jos teet käsin niin n. 14dl jauhoja)
n. 125g rasvaa

Paistamiseen 1,5pkt munkinpaistorasvaa

Kuorruttamiseen tomusokeria, vettä/sitruunamehua (laitoin molempia)

Sekoitin nesteen, hiivan, sokerin, suolan ja 5dl jauhoja ensin pari minuuttia. Lisäsin rasvan ja loput jauhot ja taikinakoukulla sekasin, taikinasta tuli näin tosi hyvä.

Tästä tuli sen verran munkkeja, että suurin osa meni pakkaseen. Silloinhan niitä ei kannata kuorruttaa/sokeroida kuin vasta sulatuksen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti