sunnuntai 17. elokuuta 2014

Mustikka-valkosuklaa kuppikakut / Blueberry-White Chocolat Cupcakes

Toisena rotinaviemisenä mustikkakuppikakkuja, ohje Mia Öhrnin kirjasta Macaronit, kuppikakut& kakkutikkarit.

Mustikkakuppikakut (14-18kpl)
75g voita sulatettuna
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
0,5tl vaniljajauhetta tai 2tl vaniljasokeria (laitoin noin puoli tl vaniljauutetta)
3 munaa
2dl sokeria
1,5dl maitoa
100g rouhittua valkosuklaata
noin 1,5dl tuoreita tai pakastettuja mustikoita

noin 1dl tuoreita tai pakastettuja sulatettuja mustikoita
3/4dl tomusokeria
300g maustamatonta tuorejuustoa (laitoin mascarponea)
1dl kuohukermaa

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos munavaahtoon erissä vuorotellen voisulan ja maidon kanssa. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja ripottele päälle mustikat ja suklaarouhe. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 25 minuttia.

Valmista kuorrute: Soseuta mustikat sauvasekoittimella. Voit pusertaa soseen siivilän läpi jos haluat soseesta täysin tasaista. Vatkaa mustikkasose ja tomusokeri tuorejuustoon. Lisää kerma vähän kerrallaan ja vatkaa kuorrute kuohkeaksi. Pursota tai levitä jäähtyneiden kuppikakkujen päälle, koristele  esimerkiksi mustikoilla, valkosuklaalla ja koristekukilla (tuoreilla tai sokerikukilla).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti