sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Aatu 5v

Niin se aika vierii ja blogin nimenhaltijakin saavutti jo 5 vuoden iän. Juhlan teemaksi sankari valitsi "blaz laitjierin" => Toy Story.


Täytekakku, 6 munan. Täytteenä lastenjuhlien perinteiset eli mansikka, banaani ja kermavaahto (vaniljakreemijauheella terästettynä). Päällä valmis kakkukuva ja pursotukset Flora vispillä.


Pätkiskakku. Pohjana minttu Dominoita, täyte:

2prk Mascarponea
1 prk Flora vispiä vaahdotettuna
1dl maustamatonta jogurttia
1 pss Pätkis minibites rouhittuna
n. 150g tummaa suklaata sulatettuna
(=sydämiä sulattavan suklaakakun täytettä mukaillen)

Päällä pätkisrouhetta, muovinen Buzz Lightyear koriste ja sokerikoristeita.



Helpot pullat (munaton&maidoton).

Kuva on vähä suttunen, mutta näitä "helppoja pullia" kuten Aatu niitä kutsuu, tehdään meillä nykyään aika paljon. Ohje on siis todella helppo, ja tunnetaan nimellä Kahvikehrät:

150g maidotonta margariinia sulatettuna
1 dl kauramaitoa
50g hiivaa
2 rkl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja

täyte:
75g maidotonta margariinia
2dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria

Hiiva sekoitetaan haaleaan rasva-maitoseokseen, loput aineet lisätään ja sekoitetaan nopeasti tasaiseksi (käytän muovista haarukkalastaa, ei siis tarvi sähkövatkainta). Anna taikinan kohota ja valmista täyte vatkaamalla aineet sekaisin. Kauli takinasta suorakaiteen muotoinen levy, levitä täyte ja kääri rullalle. Leikkaa rullasta 1-1,5cm:n levyisiä palasia ja laita vuokiin. Näihin on mukava lapsille käyttää erilaisia muffinssivuokia, esim. näille synttäreille käytin tietysti Buzz Lightyear muffinssivuokia :) Paista pullia 225 asteessa noin 10 minuuttia.


Suolaisiksi tehtiin lasten kanssa pikkusia pizzanaamoja. Vähä naamat venähti paistossa:
mutta yhtä kaikki hyviä olivat. Pohjan päällä tomaattisosetta, täytteenä jauhelihaa ja kinkkua, naamat tomaateista, paprikoista, ananaksesta ja herrkusienistä. Osaan käytin soijajuustoa raastettuna, Aatua varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti