sunnuntai 27. toukokuuta 2007

Vadelmaunelma (maidoton, munaton, soijaton, gluteeniton.. SIS.KAURAA)


Chocomumin innoittamana aloin tänään tehä itelle herkkua. Vadelmapiiras näytti niin herkulta. Ja tästä tuliki aivan unelmanihanaa herkkua!
Pohjan tein kutakuinki alkuperäsellä ohjeella, tarvittavien muokkauksien jälkeen päädyin tähän:
150g sinistä Keijua
1dl sokeria
2dl pottujauhoja
1dl kaurajauhoja
3tl Gogreen ruokakermaa
1tl leivinjauhetta
1tl kananmunankorviketta
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää ruokakerma sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää, sekoita tasaiseksi. Painele piirakkavuokaan ja paista 200 asteessa n. 10min.

Täytteen kans oli ongelmallinen tuo Crème Fraîche, sitä kun ei oikein maidottomana oo.. joten mietin että jos sekottaa vispattua kermaa ja vaahdotettua margariinia, saa semmosta paksua kermaa jota tuo C.F. siis on.. En kylläkään erikseen tätä seosta tehny, vaan vispasin kerman, vaahdotin margariini ja sekoitin ne keskenään. Sitte sokeri sinne ja oli niin samettisen näkönen täyte että! Varmuuden vuoksi liivatteen lisäsin kuitenki.. Tässä siis täytteen ohje:
2prk Gogreen vispiä
n.50g sinistä Keijua
0,75dl fariinisokeria (vähensin määrää koska tuo kerma on makemapaa ku tavallinen)
2 liivatelehteä
Ohje oliki tossa ylhäällä, liivate lisätään siis viimesenä. Täyte levitetään kaurajuomalla kostutetun pohjan päälle. Sitte vadelmia ja hyytelösokerista tehty kiille päälle! Täytettä jäi pikkusen yli, mutta jos ois puolella vähentäny niin ei ois tullu mun mielestä tarpeeksi. Tämän tein siis tommoseen Hackmanin Kajsa piirakkavuokaan, oisko halk. 26cm vai jopa 28, en tiedä?

Joka tapauksessa oli HYVÄÄ! NAM!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti