sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Aurinkoista pääsiäistä

Pitäähä pääsiäisenä jotain kakkua olla, ja vaikka flunssa ja kuume on yrittäny meidät täällä nujertaa sängyn pohjalle, piti jotain kuitenki vääntää. Ja pääsiäisenä siinä pitää mun mielestä olla sitruunaa tai muuta raikasta, rahkaa ja keltasta väriä. Suklaa on kans aika jees :)

Ois tehny mieli tehä koristeet kunnolla, mutta ei saanu muuta aikaseksi tällä kertaa ku pikaset suklaahässäkät.

Kakun juju, mitä halusin kokeilla, piileekin tässä rakenteessa.
Ullan reseptisivuilta kattelin sitruuna-vadelmakaakkua, ja se oli kasattu tälleen jännästi, joten siitä se ajatus. Ite en halunnu käyttää vadelmaa, sivelin kakkukerrosten päälle sen sijaan persikka-banaani Pilttiä.
Pohjana on suklaakääretorttupohja. Leikkasin siitä kaksi n. 20cm halkaisijalta olevaa pyöreää palaa. Kasasin reunavuokaan (halkaisija 24cm), ensin pohjapala (kostutin kevyesti appelsiinituoremehulla), päälle ohuesti (puoli purkkia) Pilttiä, sitten sitruunatäytettä, sitten toinen pohja, kostutus, Pilttiä, täytettä päälle niin että peittyy ja vähä tulee pintakerrostaki. Ja sen sitruunatäytteen tein seuraavan ohjeen mukaisesti (Kinuskikissan kirjasta, Sitruunakukkasen täyte):

6 liivatelehteä
2,5dl Flora Kuohua (vaihtoehtoisesti ohjeessa 4 valkuaista)
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g lohkeavaa sitruunajogurttia (ohjeessa oli 2dl)
1prk maitorahkaa
2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuoriraaste
1dl sitruunamehua (tähän ainaki riitti 1 sitruuna)
(lisäsin ite pari tippaa keltaista elintarvikeväriä, koska halusin saada tästä vähän keltaisemman)

Laita liivakot likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma (valkuaiset) vaahdoksi. Yhdistä tuorejuusto, jogurtti, rahka, sokerit ja sitruunan kuoriraaste keskenään. Kuumenna sitruunamehu ja liota liivatelehdet siihen. Lisää mehu tuorejuustoseokseen. Lisää lopuksi varovasti käännellen kermavaahto (valkuaisvaahto). Kaadetaan vuokaan ja annetaan hyytyä ainakin 3 tuntia.

Oli hyvää ja raikasta :)

Ihanan aurinkoista pääsiäisen loppua kaikille!

Kahvinen kakku

Palmusunnuntain kunniaksi piti jotain kakkua tehä, joten päätin tehdä tätä pitkään kokeilulistalla ollutta kahvista juustokakkua. Koristeluja en sen kummemmin jaksanu alkaa tekemään, käytin valmiina jääkaapissa olleita suklaalastuja ja pussillisen pikkuisia suklaamunia.

Ohje Kinuskikissan kirjasta (Suomi-kakku):

RIISIMUROPOHJA
150g maitosuklaata
7dl riisimuroja

KAHVITÄYTE
200g maustamatonta tuorejuustoa
1dl sokeria
6 liivatelehteä
4dl kermaa
1/2dl kahvia
Kahvikiisseli:
2dl kahvia
2rkl sokeria
2rkl perunajauhoja
2dl kevytmaitoa

Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 24cm) pohja leivinpaperilla.
Paloittele suklaa ja sulata mikrossa. Sekoita riisimurojen joukkoon. Levitä seos vuoan pohjalle.
Keitä kahvi (yht. 2 1/2dl). Sekoita kiisseliä varten kattilassa sokeri ja perunajauhot. Lisää 2dl kahvia ja maito. Lämmitä koko ajan sekoittaen kunnes pulpahtaa. Ota kiisselistä erilleen 1 1/2dl täyttövaihetta varten. Yhdistä loput kiisselistä tuorejuuston ja sokerin kanssa.
Laita liivakot likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna loput kahvista ja sulata liotetut liivatelehdet kahviin. Lisää tuorejuustoseokseen. Lisää seokseen lopuksi kermavaahto.
Kokoa kakku kaatamalla vuokaan täytettä ja tiputtamalla välillä joukkoon nokareita kahvikiisseliä. Laita päällimmäiseksi kerros täytettä.
Anna hyytyä jääkaapissa 3 tuntia.
Irrota kakku vuoasta.
Syö :)

p.s. Hyvää oli muuten, mutta pohja menee aika kovaksi jääkaapissa, joten kannattaa ottaa hiukan ennen tarjoilua jo "pehmenemään". Tai sitte hivauttaa pohjaseokseen jotain pehmentävää..




keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Ystävänpäiväksi..

Joo, päivittäminen on taaaas kerran jälkijunassa pahasti ja muutenki vähäistä. Mutta tätä Baileys-juustokakkua tein ystävänpäiväksi herkuteltavaksi.

Ohje noudatteli Äidin lempikkakun ohjetta, mutta käytin pohjaan Oreo-keksejä, reilummin ku ohjeessa oli. Kiillettä päälle tein vaan puolikkaan annoksen, oli mielestäni turhan paksusti sitä viime kerralla. Lisäkoristeena kermaruusukkeet ja suklaasydämet.


Tein rakkaan ystäväni H:n luo yllätysvierailun ystävänpäivän kunniaksi, ja vein kakkua mukanani: