torstai 29. maaliskuuta 2007

Mustikka-valkosuklaa täytekakku


Tänään on taas eräänlainen merkkipäivä (nyt jotku miettii että mikä ihme). Halusin kokeilla tätä koristelua. Ei se vieläkään ihan niin menny ku piti, mutta sinnepäin kuiteski. Lopussa ei enää jaksanu miettiä koristelua ja nakkelin nuita helmiä vähä miten sattuu, pursotukset reunoille epäonnistu ku en ollu varma riittääkö kerma ja pallot tuli lopulta liian tiheään (ku tein niitä tiiviimmin pikkuhiljaa). Kermaa koitin värjätä americolorin kullansävyisellä värillä, ei oikein kuvasta näy minkä värinen siitä tuli.
Täytteeksi nakkasin mustikoita ja kermavaahtoa jossa oli tuhti annos valkosuklaata. :)

Omia bebejä

Tein itelle valmiiksi huomiseksi bebejä, kun aloitan kauran kokeilun. Nämä ovat siis luont.gluteenittomia, maidottomia ja munattomia. Aiempaa ohjetta muutin tarvittavilta osin, esim. täytteessä on nyt GoGreenin ruokakermaa ja maidotonta margariinia. Päälle laitoin valmista pomada-kuorrutetta, liian ohuesti kylläkin tuli, mutta onneksi nämä ei oo mihinkään kauneuskilpailuun menossa vaan toivon mukaan huomenna katoaa omaan suuhun :)

*muoks* :((( niin siinä sitte kävi että piti syöttää nämä muille, ei päästy vielä kaurakokeiluun kun Aatun iho jostain ehti pahentua.. huokaus..

tiistai 27. maaliskuuta 2007

Kääretorttukokeilu (munaton,maidoton ja luont. gluteeniton)

Tämä kääretorttu kuuluu kokeilevan keittiön sarjaan :) Kovin kaunis siitä ei tullut, mutta makeannälän poisti hetkellisesti :)
Kasvisruoka.comissa oli ohje munattomaan kääretorttupohjaan, josta sitten muokkasin tämän ohjeen itelle sallituksi herkuksi.

pohja: (suluissa alkuper. ohjeen mukaan)
1,5dl sokeria
1dl sulatettua maidotonta margariinia (margariinia)
mehut ananaspurkista= 1dl+ vettä niin että yht. 2dl nestettä (2dl säilykepersikan lientä)
4dl jauhoja, laitoin 2dl semperin fin mixiä, 1dl pottujauhoja ja 1dl maizenaa (4dl vehnäjauhoja)
2tl vaniljasokeria
2,5tl leivinjauhetta
Paistoin pohjaa uunissa 200 asteessa 10 min. Ohjeessa oli 20min, se tuntu hurjan paljolta, mutta ehkä siitä tulee vehnäjauhoilla erilainen.
Täytteeksi tein riisimaidosta vaniljakiisselin, johon sekoitin vatkattua maidotonta margariinia. Levitin sen pohjalle ja ripottelin mansikkaviipaleita päälle. Tämä torttu halkeilee tavallista kääristä enemmän, mutta ei liian pahasti kuiteskaan. Maistelin jo pari palasta ja hyvällehän tuo maistuki. Tulipahan kokeiltua :)

*muoks* Täytyy lisätä että ei tämä mitenkään tavallista kääretorttua korvaa, pohja on vaan jotenki paljo tivimpi tai jotain. Väriäkää nämä gluteenittomat ja munattomat jutut ei mun mielestä taho ottaa. Mutta kyllä tämä ihan yllättävän hyvältä noista raaka-aineista on :)

perjantai 23. maaliskuuta 2007

Marjakorit

  
Kaapissa kummitteli kermavahdon jämät prinsessakakusta ja pakasteessa on vielä yllin kyllin marjoja viime kesältä (kiitos todella ahkeran marjanpoimija-tätini).. Eilen tein lisäksi valmiiksi näitä leivospohjia, ja ajattelin sitte kokeilla nyt marjakorien tekemistä. Pohjan kostutin mustikka-vadelmamehulla. Täytteenä on ihan vaan kermahyytelöä (=kermaavaahtoa liivatelehdillä hyydytettynä) tavallisella ja vaniljasokerilla maustettuna. Päällä marjoja ja hyytelösokerikiille.
Nyt ku tulis vaan joku maistaan näitä ja kertoon voiko niitä syyä..

keskiviikko 21. maaliskuuta 2007

Prinsessakakku


Halusin kokeilla koristelua marsipaanilla. Äitini tiedän tykkäävän prinsessakakusta, joten ajattelin käärästä sellaisen pakettiin kiitoksena kotiavusta viime aikoina :) Tämä oli elämäni ensimmäinen marsipaanikakku. Rusetista tuli ehkä vähä turhan iso, mutta se oli kans semmonen harjotusjuttu. Näitä ois kyllä kiva harjotella lisää.. :)

Muokkaus: harjottelen myös kuvien muokkausta niin että sais nuo asiaan kuulumattomat rumistukset reunoilta pois.. ja vaihoin sitte tähän kuvan :)

lauantai 17. maaliskuuta 2007

Kananmunan korvike

Kävin luontaistuotekaupasta ostamassa ystäväni vinkistä tämmöstä kanamunankorviketta, jota nyt aion testailla eri leivonnaisissa. 1tl vastaa yhtä kanamunaa, yhdessä paketissa on 100 kanamunaa vastaava määrä jauhetta
.


torstai 15. maaliskuuta 2007

Vadelma-valkosuklaa kääretorttua (gluteeniton)


On tämäki, hirveenä tekee mieli leipoa kaikkea mihin ei ite saa etes koskea.. Nyt teki mieli jotain taas leipasta pikaisesti, ja hokasin että kääretorttua ei oo tullu tehtyä aikoihin. Se on niin nopea, helppo ja yleensä hyväkin tarjottava kahvipöytään ja voi säilyttää pakasteessa jos ei mee kaikki kerralla. Ja voihan siitä tehä vaikka pikaleivoksia pursottamalla kermavaahtoa päälle.

Koristeluun voi sitte panostaa oman mielenkiinnon/ajan mukaan. Näistä mun ei nyt niin hienoja tullu, mutta eiköhän ne nyt Aatun isovanhemmille vältä tällä kertaa :)

Kääretorttu on gluteeniton, tässä ohje:
4 munaa
1,5dl sokeria
0,5dl perunajauhoja
1,5dl maizenaa
1tl leivinjauhetta
Muna ja sokeri vaahdoksi, lisätään kuivat aineet. Paistetaan uunissa 225 astetta n. 5-7 min. Kumotaan sokeroidulle leivinpaperille. Annetan hiukan jäähtyä ennen täytteen levittämistä.

täyte:
pari desiä vadelmia (ei tarvi muusata)
2dl flora vispiä
n. 80g valkosuklaata
Kerma vaahdoksi, lisätään sulatettu valkosuklaa. Levitetään kääretorttupohjalle, ripotellaa päälle vadelmat ja kääritään rullalle.


sunnuntai 11. maaliskuuta 2007

Suklainen mansikkaherkkukakku


Aatu saavutti 3kk:n iän eilen, ja mikäpäs parempi tekosyy mulle tehä kakkua :) Halusin kokeilla tämmöstä suklaa-mansikka yhdistelmää, koska kuvittelisin tämän maistuvan hyvältä. Kokeilin tehä jonkinlaista shell-pusrotusta tähän kakkuun, meni mönkään.. harjoittelin ensin ja meni ihan suht ok, mutta kakun päälle sitte ei enää onnistunukkaan.. Tämmösiä niiden piti olla

Täytyy jatkaa harjoitusta :)

Pohjana on 4 munan suklaatäytekakkupohja (kaakaojauhetta pari-kolme rkl). Välissä on mansikkarahka:
2,5dl Flora Vispiä
1prk (200?g) maitorahkaa
n.2,5dl mansikoita (ois voinu laittaa enemmänki)
4 liivatelehteä
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan, rahka saa kuitenkin maistua raikkaalle, ei liian makealle.
Päällä on suklaakerma reunoilla, tavallinen kermavaahto "kannen" päällä ja taloussuklaarouhetta.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja sokerit, sekoita. Lisää liivate, sekoita. Lisää lopuksi mansikat viipaleina ja pyörittele lusikalla/nuolijalla tms. sekaisin. Jos mansikat on jäisiä, alkaa tämä rahka hyytyä melko nopeasti.
Muutamia vieraita kävi kakkua maistelemassa, kehuivat kyllä makua, joten uskallan suositella tämän kokeilemista muillekin.



perjantai 9. maaliskuuta 2007

Mustikka piiraset

Tein munaton, maidoton,gluteeniton piirakkaohjeella tälläisiä pieniä mustikkapiirasia. Nämä ovat luontaisesti gluteenittomia. Aloin ihmetellä miten tuossa vähäproteeinisessa jauhoseoksessa voi olla vehnätärkkelystä, vaikka se on gluteenitonta. Mun pitäis nimenomaan kokeilla välttää kaikkia viljoja nyt. Eli jos on vehnäallerginen, ei voi käyttää tuota Sunnuntain jauhosesota, vaan pitää valita esim. Semperin gluteeniton jauhoseos. Tässä siis muuten sama ohje kuin aiemmissa piirakoissa, mutta jauhoseos on eri. Nämä on uskomattoman helppo tehä, ei tarvi vatkainta etes. Ja kun tein  nämä tollasiin pikku silikonivuokiin, ei tarvinu edes voidella ja lähtee tosi helposti esim. lusikkaa apuna käyttäen pois.



Myöhemmin päivällä alko kuume nousta, mutta tarkotus ois huomiseksi tehä kakkuaki.. katotaan miten jaksaa

maanantai 5. maaliskuuta 2007

Piirakkaa makeannälkään (maidoton,munaton,gluteeniton)



Piti tuossa ruveta kokeileen tämmösiä piirakoita. Nämä on nyt siis täysin gluteenittomia, maidottomia ja munattomia, ja  helppo valmistaa esimerkiksi johonkin juhliin niin on sitten erikoisruokavaliovieraillekkin tarjottavaa.

Ensin tein taikinan:
4dl Sunnuntai vähäproteiininen gluteeniton jauhoseos
3dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
1dl Rainbow juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
2dl vettä
Kuivat aineet sekoitetaan ensin keskenään, sitten lisätään rasva ja neste, sekoitetaan tasaiseksi. Tässä vaiheessa jaoin taikinan kahtia. Toiseen puoleen lisäsin reilun ruokalusikallisen kaakaojauhetta. Mustikkapiirakkaa paistoin ensin n.5min ennenkuin lisäsin mustikat (ettei painuisi pohjalle). SItten n. 10min ja lisäsin muruseoksen (maidotonta margariinia, jauhoseosta ja sokeria). Yhteensä paistoin n.40min. (175astetta)
Kaakaojauheella maustetun taikinan jaoin kuuteen pikku piirakkavuokaan ja paistoin n. 15min. (200astetta) Päälle tein sokerikuorrutteen: tomusokeria, kaakaojauhetta, kahvia ja hieman sulatettua maidotonta margariinia.

Tästä voisi tehdä esim. suklaaneliöitä pellillisen jos lisää koko taikinamäärään n.3rkl kaakaojauhetta. Tai koko pellillisen tuota mustikkapiirakkaa (tai jotain muuta marjapiirakkaa).
Maku oli hyvä, molemmissa. Suklaista en uskaltanu syödä ku yhen palasen kaakaon takia, toivottavasti ei Aatu reagoi siihen kovin pahasti..

lauantai 3. maaliskuuta 2007

Syntymäpäivää, Peppi :)

Tuplasuklaaseen oli tarkoitus tehdä erilainen koristelu ja pursotukset meni lopulta ihan mäkeen ja tuli yhtä suttua.. Koristeet meni sitte vielä väärille paikoille ja kun yritin niitä liikutella niin pintakin meni sutuksi ja.. no se siitä. Tämmönen siitä sitte tuli.

Kakussa on suklaakakkupohja johon murskasin ennen paistamista dominokeksejä (ohut siis alimmaisena). Sitten on kerros valkosuklaamoussea ja päälimmäisenä tummasta suklaasta tehtyä moussea, reunoilla koristeena kermavaahtoa ja suklaakoristerakeita. Tein ensin moussen, jaoin puoleksi ja sekoitin suklaat joukkoon. Puhi on tehty tummasta suklaasta ja valkosuklaasta.
Mousseen tuli siis:
2 keltuaista
n.0.5 dl sokeria
3dl flora vispiä
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 valkuaista
4 liivatelehteä
tilkka kahvia
150g valkosuklaata
150g tummaa suklaata

Ensin vatkataan keltuaiset vaahdoksi sokerin kanssa, valkuainen vaahdoksi ja kerma vaahdoksi. Lisätään keltuais-sokeri seokseen tuorejuusto ja kahviin sulatetut liivatelehdet. Sitten kierma ja valkuaisvaahdot. Jaa kahtia ja lisää suklaat. Laitoin irtopohjavuokaan taas ympärille leivinpaperia ja sinne kasasin vaan pohjan päälle ensin valkosuklaamoussen ja sitte tumman.

En voinut kakkua ite maistaa, toivottavasti maistui kuitenkin :)
Vielä kerran onnea Pepille, syntymäpäivää! :)